Králičí maso na tento recept je vhodné marinovat, proto počítejte s jeho naložením do marinády předem (ideálně přes noc). Králíka rozporcujeme, jednotlivé porce osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Pokapeme olivovým oleje, kousky v misce promícháme, aby se rovnoměrněji obalily. Misku přikryjeme a uložíme do chladna. Připravíme si i drůbeží nebo zeleninový vývar.
Před vlastní přípravou si oloupeme a pokrájíme cibuli a připravíme si všechny další suroviny. V nádobě, kterou pak můžeme vložit do trouby, si rozehřejeme trochu oleje a marinované králičí porce na něm rychle opečeme a vyjmeme. Udržujeme v teple. Do nádoby vložíme plátek másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile se začne cibule mírně barvit, poprášíme ji dvěma lžícemi hladké mouky a promícháme. Mouku necháme trochu zbarvit, pak přidáme porce králíka a přilijeme víno, chvíli počkáme až se odpaří alkohol. Pak přilijeme asi polovinu vývaru, nádobu přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. V troubě dusíme asi 90 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.
Maso vyjmeme z nádoby a udržujeme v teple. Do základu omáčky přidáme hořčici a rozmixujeme ponorným mixérem. Pak omáčku zjemníme smetanou, přidáme kapary a citrónovou šťávu podle chuti.
Očištěné žampiony pokrájíme na čtvrtky a orestujeme je na pánvi na másle. Přidáme je do omáčky. Dozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. Jako přílohu můžeme podávat vařené či šťouchané brambory, nebo jen opečenou bagetku.
Poznámka: Jde o pracnější jídlo, jeho příprava zabere více času. Odměnou je nám větší počet porcí lahodného a zdravého masa s ještě lahodnější omáčkou.