Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hermelín v trojobalu
(vde)
recept číslo: 3648
hermelinSmaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 sýry Hermelín
1 vejce
trochu mléka
sůl
hladká mouka
strouhanka
olej
 

Postup

Jak usmažit Hermelín v klasickém trojobalu je všeobecně známo. Ale teď se pokoušejí si něco ukuchtit občas i ti, co dosud moc nevařili. Tak jeden postup pro začátečníky.

Hermelín si rozkrojíme podélně na polovinu a pak kolečko ještě překrojíme. Důvod je jediný, lepší se smaží a hlavně obrací menší kousky. Připravíme si do jedné misky strouhanku (jemnou), do druhé trochu hladké mouky a do třetí rozklepneme vajíčko, přidáme asi 50 ml mléka, osolíme a vidličkou rozšleháme.
Každý kousek postupně obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na pánvi si rozpálíme olej a zprudka smažíme obalené kousky sýra. Jakmile strouhanka začne zlátnout, opatrně obrátíme a osmažíme i po druhé straně.
Přílohu musíme mít připravenou ještě dříve, než začneme smažit. Hodí se brambory, bramborová kaše, ale můžete použít i pečivo. A pak samozřejmě tatarku nebo jogurtový dresink a nějakou čerstvou zeleninu k tomu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".