Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krkovička v troubě se zeleninou
(vde)
recept číslo: 3636
marinakrk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
200 g dýně hokaido
200 g mladé cukety
2 červené cibule
4 brambory
sůl
mletý pepř
olivový olej

Marináda:
5 lžic olivového oleje
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce bílého vína
sůl
pepř
 

Postup

Den předem si naložíme maso do marinády. Smícháme všechny suroviny na marinádu. Plátky krkovičky lehce naklepeme, vložíme do marinády a uložíme do chladna.

Druhý den si připravíme všechnu zeleninu. Základem jsou brambory - ideálně menší, které přepůlíme jen na polovinu. Jako další zeleninu můžeme použít třeba dýní hokaido, cuketu, brokolici. Tu si nakrájíme na přiměřeně velké kusy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a zatím si ji necháme stranou.

Do pekáčku vložíme marinované maso, přidáme hrubě pokrájenou cibuli a půlky brambor a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. Pečeme 20 minut. Pak přidáme připravenou zeleninu a pečeme dalších 20 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".