Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí korma (indický recept)
(vde)
recept číslo: 3618
kukorma.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
2 lžíce oleje
1 cibule
200 ml kokosového mléka
1 lžíce rajčatového protlaku
1 hrnek kuřecího vývaru
4 stroužky česneku
1 hrst loupaných mandlí
1 kousek čerstvého zázvoru
4 hřebíčky
4 tobolky celého kardamomu
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 špetka chilli
 

Postup

Kousek zázvoru asi jako malíček oloupeme, nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme nasekané mandle, pokrájený česnek a asi 4 lžíce vody a rozmixujeme na hladkou pastu. Pokud máte silný mixér, nemusíte suroviny předem moc krájet.

Maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na velikost sousta. Na pánvi si rozpálíme oleje a orestujeme na něm jemně pokrájenou cibuli, ke které jsme přidali tobolky kardamomu a hřebíček. Na tom krátce opečeme maso a přidáme kurkumu, chilli, sůl a římský kmín. Promícháme a ještě chvilku společně opékáme. Pak přidáme pastu, kterou jsme si připravili předem. Promícháme a přilijeme vývar. Dusíme asi 15 minut. Na závěr přidáme kokosové mléko, promícháme a necháme společně prohřát.

Podáváme s rýží, dozdobíme plátkem citrónu.

Poznámka: Volně podle indické kuchyně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".