Kousek zázvoru asi jako malíček oloupeme, nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. Přidáme nasekané mandle, pokrájený česnek a asi 4 lžíce vody a rozmixujeme na hladkou pastu. Pokud máte silný mixér, nemusíte suroviny předem moc krájet.
Maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na velikost sousta. Na pánvi si rozpálíme oleje a orestujeme na něm jemně pokrájenou cibuli, ke které jsme přidali tobolky kardamomu a hřebíček. Na tom krátce opečeme maso a přidáme kurkumu, chilli, sůl a římský kmín. Promícháme a ještě chvilku společně opékáme. Pak přidáme pastu, kterou jsme si připravili předem. Promícháme a přilijeme vývar. Dusíme asi 15 minut. Na závěr přidáme kokosové mléko, promícháme a necháme společně prohřát.
Podáváme s rýží, dozdobíme plátkem citrónu.
Poznámka: Volně podle indické kuchyně.