Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová líčka na víně II
(vde)
recept číslo: 3615
velickaii.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových líček

300 ml červeného vína

80 g uzené slaniny

1 cibule

1/4 celeru

2 mrkve

lžička cukru

olej

sůl

koření na zvěřinu
 

Postup

Vepřová líčka si nejlépe den předem naložíme do červeného vína. Přidáme jen špetku zvěřinového koření a necháme alespoň pět hodin marinovat.



Očistíme si zeleninu a pokrájíme. Na kostičky si nakrájíme i slaninu. Maso vyjmeme z vína, necháme okapat nebo osušíme. Orestujeme na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve. Do stejné pánve dáme pokrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a opečeme. Přidáme zpět vepřová líčka, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme a zalijeme vínem, které nám zbylo z marinování. Promícháme a na mírném příkonu tepla dusíme společně asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podlijeme vlahou vodou nebo červeným vínem.



Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, špecle, opečené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".