Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jablkové čatní
(vde)
recept číslo: 3612
catni.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg oloupaných jablek bez jádřinců
1 velká cibule
5 stroužků česneku
l hrnek octa (1/4 l)
1 hrnek cukru krupice
2 lžičky soli
1 lžička skořice
1 lžička kari
1/2 lžičky chilli
 

Postup

Jablka nastrouháme nejlépe na okurkovém struhadle na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme co nejjemněji. Vše dáme do kastrolu a zvolna dusíme, až se rozvaří. Pokud mají jablka nedostatek tekutiny, můžeme podlít asi 2 lžícemi vody. Nedaří-li se jablka dobře rozvařit, můžeme si pomoci v konečné fázi i tyčovým mixérem.
Pak přidáme ocet, cukr, sůl a koření a povaříme ještě asi 10 minut. Horké plníme do menších skleniček, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

Poznámky:
Hodí se k různým teplým i studeným masům a uzenině. Lze používat místo hořčice.
Množství koření si můžete vyladit podle chuti. Já jsem dávala rovné lžičky.

Zdroj: recept jsem dostala od kamarádky a ta ho stáhla někde na internetu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".