Očištěná líčka necháme vcelku (na výše uvedenou váhu budeme mít asi 2 až 3 kusy), osolíme je, opepříme a opečeme po všech stranách na olivovém oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Do kastrolu přidáme ještě trochu olivového oleje, přisypeme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájené 2 mrkve (ty zbývající tři přijdou na řadu později). Vše orestujeme, až je cibule lehce hnědá. Pak přidáme rajčatovou passatu, promícháme a zalijeme vínem. Vrátíme zpět maso - mělo by být ponořené. Do kastrolu vložíme asi tři snítky tymiánu, přivedeme k varu, pak ihned ztlumíme a zvolna dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou.
Měkké maso z omáčky vyjmeme a dáme stranou. Omáčku zredukujeme asi na půl litru. Poté ji můžeme přecedit. Na pánvi si rozehřejme olivový olej s kouskem másla a na něm opečeme zbývající mrkev nakrájenou na kolečka. Tu vložíme do omáčky a dusíme, až je mrkev poloměkká. Nakonec do omáčky vložíme na plátky pokrájené maso, podle potřeby omáčku dochutíme solí a pepřem, společně pouze prohřejeme.
Vhodná příloha: šťouchané brambory, bramborové noky, špecle...