Stejky z jelení kýty velmi lehounce naklepeme, osolíme, okořeníme a pokapeme olejem. Necháme asi dvě hodiny odpočívat.
Bulgur propláchneme, zalijeme dvěma hrnky vývaru a přivedeme do varu. Přidáme pár lístečků tymiánu. Asi po třech minutách odstavíme ze zdroje tepla, kastrol přikryjeme pokličkou a necháme bulgur tzv. dojít. Během této doby by se měla všechna tekutina vstřebat. Nemícháme, není třeba.
Zatím si připravíme zeleninu - já jsem použila mraženou mrkev a hrášek - asi 3 minuty ji povaříme ve vodě se špetkou soli a kousíčkem másla. Můžeme použít prakticky jakoukoliv zeleninu, jen přizpůsobíme dobu varu. Zeleninu zcedíme a přidáme k bulguru. Lehce promícháme.
Na stejkové pánvi si rozpálíme asi 2 lžíce oleje a maso opékáme asi 2 až 3 minuty po každé straně. Poté odstraníme ze zdroje tepla, ale pánev přikryjeme pokličkou a necháme ještě asi 10 minut dojít. Stejky jsou uvnitř krásně růžové.