Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jelení steak s bulgurem
(vde)
recept číslo: 3599
jelesteak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 porce masa z jelení kýty
sůl
olej
koření na zvěřinu

1 hrnek bulguru
2 hrnky vývaru
1 větvička tymiánu
sůl
1 hrnek zeleninové směsi hrášek-mrkev
kousek másla
 

Postup

Stejky z jelení kýty velmi lehounce naklepeme, osolíme, okořeníme a pokapeme olejem. Necháme asi dvě hodiny odpočívat.

Bulgur propláchneme, zalijeme dvěma hrnky vývaru a přivedeme do varu. Přidáme pár lístečků tymiánu. Asi po třech minutách odstavíme ze zdroje tepla, kastrol přikryjeme pokličkou a necháme bulgur tzv. dojít. Během této doby by se měla všechna tekutina vstřebat. Nemícháme, není třeba.

Zatím si připravíme zeleninu - já jsem použila mraženou mrkev a hrášek - asi 3 minuty ji povaříme ve vodě se špetkou soli a kousíčkem másla. Můžeme použít prakticky jakoukoliv zeleninu, jen přizpůsobíme dobu varu. Zeleninu zcedíme a přidáme k bulguru. Lehce promícháme.


Na stejkové pánvi si rozpálíme asi 2 lžíce oleje a maso opékáme asi 2 až 3 minuty po každé straně. Poté odstraníme ze zdroje tepla, ale pánev přikryjeme pokličkou a necháme ještě asi 10 minut dojít. Stejky jsou uvnitř krásně růžové.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".