Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí ragú s fazolemi
(vde)
recept číslo: 3587
kuragu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g kuřecího masa
1 konzerva červených fazolí
(i fazole s kukuřicí např. mexicana)
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 řapíky celeru
3 lžíce rajčatového protlaku
200 ml vývaru
trochu oleje
sůl
mletý pepř
tymián

1 chilli papričku (volitelně)
 

Postup

Připravíme si všechny suroviny. Kuřecí maso pokrájíme (můžeme použít nejen prsa, ale kuřecí stehna, která vykostíme). Oloupeme a pokrájíme cibuli a česnek a nakrájíme si i celerové řapíky.

V kastrolu si rozpálíme trochu oleje, orestujeme na něm cibuli, česnek a případně i nasekanou chilli papričku bez jadérek. Přidáme maso a opékáme až stejnoměrně zhnědne. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem. Přidáme tymián (ideálně čerstvý), řapíky celeru a rajčatový protlak. Dusíme zvolna asi 15 až 20 minut. Občas zamícháme, je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Teprve ke konci tepelné úpravy přidáme fazole z konzervy, promícháme a necháme ještě chvíli společně prohřát.

Jako příloha se hodí jak rýže, tak těstoviny, případně i bagetka či plátek chleba.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".