Připravíme si všechny suroviny. Kuřecí maso pokrájíme (můžeme použít nejen prsa, ale kuřecí stehna, která vykostíme). Oloupeme a pokrájíme cibuli a česnek a nakrájíme si i celerové řapíky.
V kastrolu si rozpálíme trochu oleje, orestujeme na něm cibuli, česnek a případně i nasekanou chilli papričku bez jadérek. Přidáme maso a opékáme až stejnoměrně zhnědne. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem. Přidáme tymián (ideálně čerstvý), řapíky celeru a rajčatový protlak. Dusíme zvolna asi 15 až 20 minut. Občas zamícháme, je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Teprve ke konci tepelné úpravy přidáme fazole z konzervy, promícháme a necháme ještě chvíli společně prohřát.
Jako příloha se hodí jak rýže, tak těstoviny, případně i bagetka či plátek chleba.