Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborový závin s červeným zelím
(vde)
recept číslo: 3558
plnbrau.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
400 g brambor uvařených ve slupce
150 g hladké mouky
sůl
2 vajíčka
1 lžíce másla
2 lžíce strouhanky

2 uzená kuřecí stehna

500 g kysaného červeného zelí
1 lžička cukru
2 lžíce sádla
1 cibule

+ potravinářská fólie
 

Postup

Z uzených kuřecích stehen obereme maso a jemně ho pokrájíme. Kosti a kůži nemusíme vyhazovat, uděláme z nich vývar, vychladíme a uložíme třeba v mrazničce pro další potřebu. Na pánvi si rozpustíme trochu másla a opečeme na něm dvě lžíce strouhanky.

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme je k hladké mouce společně se solí a dvěma vajíčky. Vypracujeme těsto, pokud se hodně lepí, můžeme přidat ještě trochu mouky. Větší prkénko obalíme potravinářskou fólií a těsto na ni rozválíme na velký obdélník. Posypeme ho opečenou strouhankou a rovnoměrně i pokrájeným uzeným masem. Za pomoci fólie zavineme, konce fólie zakroutíme. Takto připravený závin vložíme do vroucí slané vody a vaříme 30 minut. Občas závin otočíme na druhou stranu. Po uvaření vyjmeme, odstraníme fólii a krájíme na plátky.

Z kysaného zelí odlijeme přebytečnou tekutinu, přidáme k němu asi 50 ml vody nebo vývaru, trochu přisladíme a dusíme asi 10 minut. Na pánvi si rozpálíme sádlo a na něm pomaloučku osmažíme kolečka cibule. Cibuli vyjmeme a použijeme na ozdobení jídla, sádlo nalijeme do zelí a zamícháme.

Poznámka: Jídlo je docela pracné, ale velmi dobré. Inspiraci jsem našla v jedné ze starých kuchařek.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".