Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
(vde)
recept číslo: 3540
bulgurk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

250 ml bulguru
500 ml vody
300 g kuřecího masa (pečeného nebo grilovaného)
1 mrkev
1/4 brokolice
1/2 červené cibule
trochu oleje
sůl
 

Postup

Na tento recept můžeme s výhodou použít zbylé pečené nebo grilované kuřecí maso. Já jsem použila zbytky ze včerejšího kuřecího špízu, maso bylo krásně kořeněné, takže už jsem nepoužívala další koření.

Mrkev a brokolici vcelku jsem si předem trochu předvaříme (asi 2 minuty) ve slané vodě. Brokolici poté propláchneme ledovou vodou, zůstane jí pěkná zelená barva. Rozdělíme ji na růžičky, mrkev pokrájíme. Oloupanou cibuli překrojíme podélně na polovinu a poté nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, orestujeme cibuli, přidáme mrkev a brokolici a opékáme chvíli společně. Nakonec přidáme kousky kuřecího masa, lehce zamícháme a necháme minutku prohřát společně se zeleninou.

Bulgur zalijeme vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 7 minut. Potom ztlumíme příkon na minimum, přikryjeme pokličkou a počkáme až bulgur nabobtná a všechny tekutina se vstřebá. Vidličkou uvařený bulgur načechráme a lehce ho vmícháme do směsi zeleniny a masa.

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem (okurkovým, rajčatovým).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".