Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí roláda se zeleninou
(vde)
recept číslo: 3539
krusky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 krůtí prso
sůl
mletý pepř
100 g másla
1 malá cuketa
1 paprika
150 g anglické slaniny
1 kelímek Skyru
trochu čerstvého rozmarýnu
 

Postup

Rozpočet je asi na 6 až 8 porcí (záleží na tom, jak velká byla krůta!)

Z krůtího prsa si musíme udělat plát. Máme-li možnost, požádáme o to řezníka. Jinak opatrně rozřízneme krůtí prso podélně tak, aby zůstal plát masa v celku a byl stejnoměrně silný. Přes potravinářskou fólii ho lehce naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Jednu stranu plátu poklademe anglickou slaninou (hezky plátek vedle plátku). Cuketu rozřízneme podélně na čtvrtky, z papriky odstraníme jádřince a nakrájíme ji na tenčí dlouhé proužky. Cuketu a paprikové proužky narovnáme do řady na prostředek masa, přidáme po lžičkách Skyr a roládu pevně zabalíme. Upevníme ji potravinářskou nití.

Do pekáče na dno dáme plátky másla, vložíme roládu, snítky rozmarýnu a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme zhruba hodinu, pokud je třeba poléváme roládu tekutinou z pod masa. Pokud nám zbyla část papriky nebo cuketky, přidáme ji asi půl hodiny před dokončením k masu.

Po vyjmutí z trouby a částečném zchladnutí odstraníme z rolády niť a krájíme ji na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Názory čtenárů

Krůtí maso je velmi "řídké" a razantní rozklepávání bez fólie ho může potrhat. Má to ještě jednu výhodu, okolí není pokropené kapičkami tekutiny z masa. Fólii lze samozřejmě nahradit mikrotenovým sáčkem.
Česká hospodyňka dne 7.8.2017 06:43:26
Proč se maso rozklepává přes folii? Můžu použít mikrotenový pytlík místo potravinářské folie?
Elena dne 5.8.2017 06:50:33
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".