Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře s žampiony a ohnivou omáčkou
(vde)
recept číslo: 3538
kuzaoh.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g kuřecích prsou
500 g žampionů
sůl
olej
naťová cibulka

Na omáčku:
3 cibule
5 stroužků česneku
3 chilli papričky
2 cm zázvoru (kořen)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička uzené papriky
2 lžičky koření garam masala
1 lžička kurkumy
2 lžíce citronové šťávy
olej
400 ml vody nebo vývaru
 

Postup

Jídlo je poměrně náročné na přípravu, pokud jej budete připravovat poprvé, doporučuji nejdříve si připravit omáčku.

Připravíme si všechno koření, abychom ho měli po ruce. Základem jsou chilli papričky - použila jsem dvě papričky habanero a jednu klasickou. Z papriček odstraníme stopky a semínka a jemně je nakrájíme. Oloupeme cibule a česnek a také pokrájíme, nastrouháme kousek zázvoru. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a připravenou zeleninu na něm orestujeme. Poté ji zalijeme asi 200 ml vývaru (nebo vody) a necháme zvolna dusit asi 10 minut. Zelenina by měla změknout a neměla by se z ní vypařit tekutina. Na závěr zeleninu rozmixujeme.
Na pánvi znovu rozpálíme trochu oleje a tentokrát do ní dáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, uzenou papriku, kurkumu a garam masala. Vše trochu osmahneme a pak zalijeme asi 200 ml vývaru. Rozmícháme a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Poté přidáme rozmixovanou zeleninu, promícháme a společně ještě dvě až tři minuty povaříme.

Maso pokrájíme na kousky, očištěné žampiony na silnější plátky. Opět na oleji a na větší pánvi osmahneme maso, vyjmeme a udržujeme v teple. Poté do hněda osmahneme plátky žampionů. Do pánve vrátíme maso, přilijeme omáčku, přidáme nasekanou naťovou cibulku a promícháme. Dvě minutky společně prohřejeme.

Podáváme s rýží. Vhodný je i málo kořeněný okurkový salát na zchlazení ohně.

Poznámka: Uvedený rozpis je na 6 i více porcí. Pokud potřebujete menší množství, použijte poloviční porci masa i žampionů a polovinu pracně vyrobené omáčky si odložte ve skleničce do ledničky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".