Jídlo je poměrně náročné na přípravu, pokud jej budete připravovat poprvé, doporučuji nejdříve si připravit omáčku.
Připravíme si všechno koření, abychom ho měli po ruce. Základem jsou chilli papričky - použila jsem dvě papričky habanero a jednu klasickou. Z papriček odstraníme stopky a semínka a jemně je nakrájíme. Oloupeme cibule a česnek a také pokrájíme, nastrouháme kousek zázvoru. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a připravenou zeleninu na něm orestujeme. Poté ji zalijeme asi 200 ml vývaru (nebo vody) a necháme zvolna dusit asi 10 minut. Zelenina by měla změknout a neměla by se z ní vypařit tekutina. Na závěr zeleninu rozmixujeme.
Na pánvi znovu rozpálíme trochu oleje a tentokrát do ní dáme rajčatový protlak, citrónovou šťávu, uzenou papriku, kurkumu a garam masala. Vše trochu osmahneme a pak zalijeme asi 200 ml vývaru. Rozmícháme a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Poté přidáme rozmixovanou zeleninu, promícháme a společně ještě dvě až tři minuty povaříme.
Maso pokrájíme na kousky, očištěné žampiony na silnější plátky. Opět na oleji a na větší pánvi osmahneme maso, vyjmeme a udržujeme v teple. Poté do hněda osmahneme plátky žampionů. Do pánve vrátíme maso, přilijeme omáčku, přidáme nasekanou naťovou cibulku a promícháme. Dvě minutky společně prohřejeme.
Podáváme s rýží. Vhodný je i málo kořeněný okurkový salát na zchlazení ohně.
Poznámka: Uvedený rozpis je na 6 i více porcí. Pokud potřebujete menší množství, použijte poloviční porci masa i žampionů a polovinu pracně vyrobené omáčky si odložte ve skleničce do ledničky.