Setkávám se s tím, že řada lidí odmítá rajčatový salát jen proto, že je v něm cibule. Někdy stačí cibuli do tohoto salátu nakrájet velmi jemně a spařit horkou vodou. Pokud ne, můžete zkusit tento recept.
Rajčata pokrájíme. Olivy můžete použít jak zelené tak černé, můžete ale nemusíte krájet. Z řapíkatého celeru jsem použila ten "nejmladší" vnitřní stonek a také jsem ho velmi jemně pokrájela. Pak už stačí udělat klasickou zálivku na saláty smícháním a vyšleháním uvedených surovin. Množství surovin na zálivku neuvádím, záleží dost na množství a velikosti rajčat a hlavně na chuti. Nalijeme ji na připravenou zeleninu, lehce promícháme a salát necháme před podáváním vychladit.
Tento salát můžeme použít nejen jako jeden chod k obědu či večeři, ale také jako samostatné jídlo (doplníme opečenou bagetkou, topinkou apod.)