Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Flank steak s rybízovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 3525
flankrybiz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hovězího pupku
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

80 g rybízu (čerstvého, mraženého)
50 ml červeného portského vína
2 lžíce rybízové zavařeniny

Na bramborové plátky:
6 brambor
1 cibule
sůl
směs koření
olej

 

Postup

Přípravu tohoto jídla si musíme předem naplánovat.
Maso vyjmeme z ledničky a pokud jsou na mase blanky, odstraníme je. Ponecháme ho v celku, osolíme, opepříme a potřeme po všech stranách olejem. Necháme asi půl hodiny odpočinout, aby mělo po vyjmutí z ledničky správnou teplotu.

Zatím se pustíme do přípravy brambor. Oloupeme je, pokrájíme na tenké plátky. Ty rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme lehce potřeli olejem. Brambory osolíme, posypeme kořením a velmi jemně nakrájenou cibulí. Vložíme do trouby zahřáté asi na 200 st. c a pečeme dokud na povrchu nezačnou zlátnout.

Rozpálíme si také steakovou pánev (pánev se silným dnem) na sucho (tj. bez oleje) a poté do ní vložíme připravené maso. Zmírníme příkon tepla a maso opékáme po každé straně asi 4 minuty. V této fázi by se měla na mase vytvořit krásná kůrčička. Maso vyjmeme z pánve a přesuneme na plech do trouby. Stačí trochu odhrnout brambory. V troubě maso ponecháme od 5 až do 12 minut - záleží na tom, jak chceme mít maso propečené. Po vyjmutí z trouby maso přikryjeme (třeba alobalem) necháme ještě dalších 10 minut (ale i déle) tzv. dojít. Poté nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka: uvedené časy pro přípravu masa jsou pouze orientační, pro váš první pokus. Hodně záleží nejen na kvalitě masa, ale také na použité pánvi, troubě a na vaší chuti. Zkoušejte.

Na rybízovou omáčku smícháme na pánvi kuličky rybízu, trochu rybízové zavařeniny a portské víno. Necháme prohřát, případně odpařit trochu tekutiny, aby omáčka získala potřebnou hustotu. Omáčkou polijeme maso na talíři.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".