Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Flank steak salát
(vde)
recept číslo: 3522
sasteak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 g hovězího z pupku (flank steak)
sůl
mletý pepř
olej

2 pomeranče
římský salát
balzamikový krém
bílý pepř
 

Postup

U tohoto salátu musíte počítat s dostatkem časem na přípravu masa.
Pokud jsou na mase blanky, odstraníme je. Maso ponecháme v celku, osolíme, opepříme a potřeme po všech stranách olejem. Necháme asi půl hodiny odpočinout, aby mělo po vyjmutí z ledničky správnou teplotu. Zapneme si troubu a rozpálíme ji asi na 180 st. C.
Rozpálíme si také steakovou pánev (pánev se silným dnem) na sucho (tj. bez oleje) a poté do ní vložíme připravené maso. Zmírníme příkon tepla a maso opékáme po každé straně asi 4 minuty. V této fázi by se měla na mase vytvořit krásná kůrčička. Maso vyjmeme z pánve a přesuneme na pekáček do rozehřáté trouby. Tam ho ponecháme od 5 až do 12 minut - záleží na tom, jak chceme mít maso propečené. Po vyjmutí z trouby maso přikryjeme (třeba alobalem) necháme ještě dalších 10 minut (ale i déle) tzv. dojít. Poté nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka: uvedené časy jsou pouze orientační, pro váš první pokus. Hodně záleží nejen na kvalitě masa, ale také na použité pánvi, troubě a na vaší chuti. Zkoušejte.

Vlastní salát je již velmi jednoduchý. Oloupeme pomeranče (pečlivě odstraníme i bílou slupku) a nakrájíme je na tenké plátky. Opláchneme listy římského salátu a hrubě je natrháme. Rozložíme je na talíř, na ně poklademe plátky pomeranče a opepříme je. Jako poslední naaranžujeme tenké plátky steaku. Vše pokapeme balzamikovým krémem a můžeme podávat.





Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".