Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Velikonoční kuřecí závitky
(vde)
recept číslo: 3517
velizavi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
olej
4 lžičky dijonské hořčice
4 plátky sýra
4 plátky parmské šunky
1 vejce uvařené natvrdo
2 řapíky řapíkatého celeru
4 kousky sušených rajčat
1 plechovka sekaných rajčat
250 ml vývaru

Na šťouchané brambory:
asi 800 g brambor
sůl
kmín
kelímek zakysané smetany
1 lžička strouhaného křenu s jablky
trochu zelené natě z naťové cibulky
 

Postup

Tento recept vznikl dost náhodně, potřebovala jsem spotřebovat některé potraviny, nalézající se v lednici. Dostal název velikonoční nejen proto, že jsem ho vařila na velikonoční pondělí, ale také proto, že se v něm uplatnilo alespoň jedno vejce uvařené natvrdo.

Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Podélně je nakrojíme tak, aby bylo maso všude přibližně stejně vysoké a lehce je rozklepeme. Po obou stranách osolíme a opepříme, po jedné straně potřeme tence dijonskou hořčicí. Na to klademe plátek sýra, plátek parmské šunky, kousek celerového řapíku, 1/4 vajíčka a sušené rajče. Závitek pevně zatočíme a upevníme buď jehlou na závitky nebo nití. Obalíme ho v hladké mouce.

Ve vyšším kastrolu rozpálíme olej a závitky na něm opečeme po všech stranách. Potom přidáme konzervu sekaných rajčat (v létě můžeme přidat čerstvá nasekaná rajčata samozřejmě bez slupek) a přilijeme trochu vývaru. Přisolíme. Na mírném příkonu tepla a pod pokličkou dusíme závitky asi 30 minut.

Zatím si uvaříme brambory do měkka, uvařené slijeme a rozšťoucháme. Přidáme k nim zakysanou smetanu promíchanou s křenem s jablky a nasekanou cibulovou nať. Lehce promícháme.

Hotové závitky osvobodíme (od niti či jehly) a před podáváním je nakrojíme, aby byla vidět zajímavá struktura náplně. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".