Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí piccata s cuketou a žampiony
(vde)
recept číslo: 3507
piccata.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g krůtích prsou
sůl
mletý pepř
olivový olej
2 citrony
1 malá cuketa
1/2 červené cibule
6 žampionů
50 g másla
4 lžíce hladké mouky
100 ml drůbežího vývaru
100 ml bílého vína
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve se připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Jeden citron oloupeme a také pokrájíme na kousky. Cuketu omyjeme, odstraníme stopku a zbytky po květu, podélně ji rozkrojíme na čtvrtky. Pokud má jadérka, odstraníme je a pokrájíme ji na kostky. Žampiony otřeme vlhkým ubrouskem, větší rozkrojíme na čtvrtky.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Do mouky také přimícháme sůl a mletý pepř, promícháme a maso v mouce obalíme. Na pánvi, do které jsme nalili trochu olivového oleje je krátce a po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nalijeme vývar, bílého víno a šťávu z jednoho citrónu, uvolníme výpek ze dna a promícháme. Část tekutiny necháme odpařit (zredukujeme).

Zatím na druhé pánvi opět na olivovém oleji opečeme žampiony. Přidáme jemně pokrájenou červenou cibuli, cuketu, lehce promícháme a společně opékáme. Na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.

Maso vrátíme do citrónové omáčky, přidáme pokrájené měsíčky citrónu a odstavíme ze zdroje tepla. Na talíř navršíme žampionovou směs, navrch položíme maso a polijeme omáčkou. Můžeme podávat třeba s těstovinami.

Názory čtenárů

Já dělám variantu s kapary, ale tato je taky zajímavá. Vyzkouším.
Ivan dne 5.3.2017 05:48:54
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".