Máslo necháme změknout, přidáme k němu šťávu z půlky citrónu, trochu soli, prolisovaný česnek, rozemnutou majoránku a tymián. Vařečkou utřeme.
Kuře opláchneme, osušíme a po celém povrchu i uvnitř ho osolíme. Na prsou kuřete prsty uvolníme kůži, aby tam vznikly po obou stranách hrudní kosti jakési kapsy. Do nich zasuneme a rozetřeme asi polovinu připraveného kořeněného másla. Ze zbývající části másla dáme asi polovinu do dutiny břišní. Nohy kuřete svážeme a kuře položíme prsíčky dolů do pekáče. Na dno pekáče poházíme pokrájené kousky slaniny, zbytek másla dáme na záda kuřete. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Po půl hodině pekáč odkryjeme, kuře obrátíme prsíčky nahoru, polijeme výpekem a dopečeme do zlatova.
Podáváme s vařeným či šťouchaným bramborem. Ozdobíme kolečkem citrónu. Na fotografii je ještě s mrkvovo-pomerančovým salátem.