Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečené kuře na citrónu
(vde)
recept číslo: 3505
kuremaci.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
150 g másla
sůl
1 citrón
sůl
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušeného tymiánu
2 stroužky česneku
50 g anglické slaniny
 

Postup

Máslo necháme změknout, přidáme k němu šťávu z půlky citrónu, trochu soli, prolisovaný česnek, rozemnutou majoránku a tymián. Vařečkou utřeme.

Kuře opláchneme, osušíme a po celém povrchu i uvnitř ho osolíme. Na prsou kuřete prsty uvolníme kůži, aby tam vznikly po obou stranách hrudní kosti jakési kapsy. Do nich zasuneme a rozetřeme asi polovinu připraveného kořeněného másla. Ze zbývající části másla dáme asi polovinu do dutiny břišní. Nohy kuřete svážeme a kuře položíme prsíčky dolů do pekáče. Na dno pekáče poházíme pokrájené kousky slaniny, zbytek másla dáme na záda kuřete. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Po půl hodině pekáč odkryjeme, kuře obrátíme prsíčky nahoru, polijeme výpekem a dopečeme do zlatova.

Podáváme s vařeným či šťouchaným bramborem. Ozdobíme kolečkem citrónu. Na fotografii je ještě s mrkvovo-pomerančovým salátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".