Počítáme asi s hodinou času na uvaření tohoto jídla. Nejdříve si očistíme papriky, česnek a cibuli a vše nahrubo nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Maso opláchneme, osušíme a z každého stehna uděláme 4 až 6 kousků. Nahrubo trháme i plátky šunky.
Ve vyšším kastrolu rozpálíme asi 3 lžíce oleje a maso, které jsem osolili a opepřili na něm asi 3 minuty opékáme. Potom ho vyjmeme a udržujeme v teple.
Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli, česnek, papriky, orestujeme, snížíme teplotu a pod pokličkou asi 10 minut dusíme. Pak přidáme rajčata z konzervy, promícháme a dusíme dalších 5 minut. Poté vrátíme do zeleninové směsi maso, dobře promícháme, aby se obalilo rajčatovou omáčkou a přisypeme i obojí olivy. Dusíme dalších 10 minut.
Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou, jíme s chlebem nebo jiným pečivem.
Poznámka: Je to jídlo z jednoho hrnce, dobře se nám bude dělat i v létě třeba na chalupě. V sezóně, kdy jsou zralá čerstvá rajčata, použijeme samozřejmě ta. Spaříme je horkou vodou, oloupeme a hrubě nakrájíme.