Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Španělské kuřecí ragú
(vde)
recept číslo: 3502
sparagu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vykostěná kuřecí stehna
1 červená paprika
1 zelená paprika
100 g černých oliv
100 g zelených oliv
1 plechovka sekaných rajčat
100 g šunky
1-2 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
zelená petrželka
 

Postup

Počítáme asi s hodinou času na uvaření tohoto jídla. Nejdříve si očistíme papriky, česnek a cibuli a vše nahrubo nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Maso opláchneme, osušíme a z každého stehna uděláme 4 až 6 kousků. Nahrubo trháme i plátky šunky.
Ve vyšším kastrolu rozpálíme asi 3 lžíce oleje a maso, které jsem osolili a opepřili na něm asi 3 minuty opékáme. Potom ho vyjmeme a udržujeme v teple.

Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli, česnek, papriky, orestujeme, snížíme teplotu a pod pokličkou asi 10 minut dusíme. Pak přidáme rajčata z konzervy, promícháme a dusíme dalších 5 minut. Poté vrátíme do zeleninové směsi maso, dobře promícháme, aby se obalilo rajčatovou omáčkou a přisypeme i obojí olivy. Dusíme dalších 10 minut.

Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou, jíme s chlebem nebo jiným pečivem.

Poznámka: Je to jídlo z jednoho hrnce, dobře se nám bude dělat i v létě třeba na chalupě. V sezóně, kdy jsou zralá čerstvá rajčata, použijeme samozřejmě ta. Spaříme je horkou vodou, oloupeme a hrubě nakrájíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".