Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruh lososovitý s brokolicovým krémem
(vde)
recept číslo: 3500
bropstruh.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 porce z filetu pstruha lososovitého
1/2 brokolice
2 lžíce bílého tučného jogurtu
50 g másla
sůl
koření na ryby
 

Postup

Pozor, recept je na 2 porce!
Porce pstruha lososovitého opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, posypeme kořením na ryby a pokapeme citrónem. Necháme chvíli v chladnu odležet.

Pokračujeme přípravou brokolicového krému. Brokolici rozdělíme na růžičky, propláchneme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Do vody přidáme asi 1/4 lžičky jedlé sody (brokolice zůstane hezky zelená). Uvařenou brokolici zcedíme a rozmixujeme. Přidáme k ní asi 2 lžíce jogurtu, trochu soli, trochu čerstvě umletého pepře a lžičku citrónové šťávy. Promícháme a zatím si odložíme stranou.

Troubu rozpálíme na 190 st. C. Porce pstruha vložíme kůží dolů do pekáčku, který jsme vytřeli na dne máslem. Na každou porci ještě položíme lístek másla. Vložíme do trouby a necháme péct asi 10 až 15 minut. Ne déle, aby se maso nevysušilo. Nic s masem neděláme, neobracíme. Po 15 minutách vyjmeme a můžeme podávat. Rozpuštěné máslo z pod masa můžeme přidat k brokolicovému krému (promícháme).

Poznámka:
Pokud si budete dělat stejnou přílohu, nezapomeňte, že brambory je třeba dát do trouby mnohem dříve (jejich příprava trvá asi 40 minut).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".