Příprava je relativně rychlá, protože jemné krůtí maso není třeba dlouho tepelně upravovat. Umyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji jemně. Stejně tak česnek. Zázvor (asi 1 cm) nastrouháme.
V kastrolu rozpálíme lžíci sádla, přidáme cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor a orestujeme. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Maso necháme zatáhnout a poté podlijeme vývarem. Ztlumíme příkon tepla a dusíme pod pokličkou.
Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a pokrájíme je na kostičky. Přidáme k masu a promícháme. Dáváme je později než maso, aby se nerozpadla.
Asi po 20 minutách zamícháme do smetany lžičku škrobové moučky, nalijeme na maso, promícháme a necháme společně chvíli prohřát.
Podáváme s vařenou rýží. Na fotografii jsem doplnila kompotovanými jeřabinami. Jejich chuť se k této kombinaci výborně hodí. Navíc jeřabiny talíř na pohled krásně oživí.