Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí prsa na kari s jablky
(vde)
recept číslo: 3496
krutje.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g krůtích prsou
2 jablka
1 střední cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
1 vrchovatá lžička kari
kelímek smetany na vaření
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
250 ml vývaru
 

Postup

Příprava je relativně rychlá, protože jemné krůtí maso není třeba dlouho tepelně upravovat. Umyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji jemně. Stejně tak česnek. Zázvor (asi 1 cm) nastrouháme.

V kastrolu rozpálíme lžíci sádla, přidáme cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor a orestujeme. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Maso necháme zatáhnout a poté podlijeme vývarem. Ztlumíme příkon tepla a dusíme pod pokličkou.

Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a pokrájíme je na kostičky. Přidáme k masu a promícháme. Dáváme je později než maso, aby se nerozpadla.
Asi po 20 minutách zamícháme do smetany lžičku škrobové moučky, nalijeme na maso, promícháme a necháme společně chvíli prohřát.

Podáváme s vařenou rýží. Na fotografii jsem doplnila kompotovanými jeřabinami. Jejich chuť se k této kombinaci výborně hodí. Navíc jeřabiny talíř na pohled krásně oživí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".