Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Karbanátky s blumami
(vde)
recept číslo: 3493
karbluma.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g jemně mletého vepřového masa
500 g blum
1 vejce
1 malá cibule
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce rumu
1 lžíce sojové omáčky
trochu skořice
trochu karí koření
mletý černý pepř
sůl
snítka čerstvé rozmarýny
olej
 

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Přidáme ji se solí k mletému masu a dobře promícháme. Poté přidáme další suroviny - vejce, kukuřičný škrob, rum, sójovou omáčku, skořici, karí koření i čerstvě mletý pepř. A opět dobře promícháme. Máte-li čas, je dobré nechat masovou směs v chladnu odležet. Potom mokrýma rukama tvoříme ze směsi karbanátky.

Na pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm po obou stranách opečeme. Přesuneme je do zapékací misky, kam jsme na dno dali lístky z rozmarýny. Zalijeme výpekem se dvěma lžícemi vody a necháme dopéct v troubě rozehřáté asi na 160 st. C. Je-li třeba, malinko karbanátky podlijeme lžící horké vody. Teprve ke konci přidáme odpeckované půlky blum a necháme společně s dopékajícími karbanátky změknout.

Je to trochu jiná, překvapivá varianta na karbanátky. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo s jiným pečivem, u nás doma klasicky s bramborovou kaší. Ale ani ta kaše nepřetlačí exotickou chuť karbanátků!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".