Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Přidáme ji se solí k mletému masu a dobře promícháme. Poté přidáme další suroviny - vejce, kukuřičný škrob, rum, sójovou omáčku, skořici, karí koření i čerstvě mletý pepř. A opět dobře promícháme. Máte-li čas, je dobré nechat masovou směs v chladnu odležet. Potom mokrýma rukama tvoříme ze směsi karbanátky.
Na pánvi rozpálíme olej a karbanátky na něm po obou stranách opečeme. Přesuneme je do zapékací misky, kam jsme na dno dali lístky z rozmarýny. Zalijeme výpekem se dvěma lžícemi vody a necháme dopéct v troubě rozehřáté asi na 160 st. C. Je-li třeba, malinko karbanátky podlijeme lžící horké vody. Teprve ke konci přidáme odpeckované půlky blum a necháme společně s dopékajícími karbanátky změknout.
Je to trochu jiná, překvapivá varianta na karbanátky. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo s jiným pečivem, u nás doma klasicky s bramborovou kaší. Ale ani ta kaše nepřetlačí exotickou chuť karbanátků!