Krůtí prsa rozdělíme tak, abychom z masa mohli udělat dva válečky. Tvaru válečků dosáhneme třeba i částečným přeložením masa (je vidět na fotografii). Maso osolíme a opepříme, pokud jej překládáme, tak dovnitř vložíme lístky bazalky. Pokud ne, tak bazalka přijde mezi maso a plátky anglické slaniny. Ideální je, když máme dlouhé plátky anglické slaniny. Rozložíme si je na podložku těsně vedle sebe, na ně položíme váleček masa a obalíme ho slaninou. Upevníme špejlemi nebo párátky nebo si pomůžeme potravinářskou nití. Válečky masa položíme do pekáče na jehož dno jsme nakrájeli plátky másla a přidali snítky rozmarýnu.
Vložíme to trouby vyhřáté asi na 170 st. C (opravdu tak málo) a pečeme, až je maso měkké a slanina na povrchu je krásně křupavá. Je-li třeba trochu podlijeme. Nepečeme dlouho, aby se maso nevysušilo.
Po upečení a mírném zchladnutí krájíme na plátky. Můžeme podávat s nejrůznějšími přílohami. Lze použít i na studeno jako součást obložených mís.