Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka na paprikách
(vde)
recept číslo: 3468
panapap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g vepřové panenky
2 papriky (žlutá, červená)
3 rajčata
1 svazek jarní cibulky
olej
sůl
mletý pepř
 

Postup

Začínáme přípravou zeleniny, vše očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky. Cibulku krájíme na špalíčky o délce asi 2 cm. Panenku nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, položíme je na prkénko a každý hranou dlaně rozmáčkneme. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem.

Na pánvi na rozpáleném oleji maso opečeme po obou stranách, přesuneme do jiné nádoby a na chvíli vložíme do trouby rozehřáté asi na 80 st. C. Maso zde dojde. Na pánev po mase přidáme podle potřeby olej a zeleninu (bez rajčat) na něm krátce restujeme. Měla by zůstat křupavá. Osolíme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a po chvíli odstavíme ze zdroje tepla.

Na talíř rozložíme nejdříve zeleninu, na vrch naaranžujeme maso. Vhodnou přílohou jsou třeba brambory. Kdo má rád dresink, může samozřejmě nějaký použít. Ale je to chutné i bez něj. Alespoň vynikne jemná chuť masa.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".