Kuřecí prsa podélně rozřízneme tak, aby vznikly plátky. Lehce naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme. Dáme si je stranou, protože je budeme upravovat až na konec.
Z jednoho pomeranče vylisujeme šťávu, další dva pomeranče oloupeme. Z nich si odkrojíme 4 tenké plátky pomeranče na ozdobení a zbytek pokrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a velmi jemně pokrájíme. Zpěníme ji na másle, přidáme nakrájený pomeranč, osolíme, přidáme hnědý cukr. Promícháme a zalijeme vývarem. Dusíme asi 10 minut. Poté omáčku propasírujeme přes sítko. Znovu ji uvedeme do varu, přidáme víno a necháme odpařit alkohol. Škrobovou moučku si rozmícháme ve dvou lžících vody a vlijeme do omáčky. Přidáme i vymačkanou pomerančovou šťávu. Asi minutu povaříme, omáčka trochu zhoustne. Podle chuti můžeme přisolit.
Maso po obou stranách opečeme, na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme plátkem pomeranče. Vhodnou přílohou je rýže.