Z čerstvého rozmarýnu sdrhneme jehličky a drobně je posekáme. Kotlety osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a pokapeme olejem. Necháme chvíli odležet.
Zatím si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a rozložíme na plátky. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky asi velikosti malíčku. Zapékací misku vysteleme plátky slaniny.
Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme krátce kotlety po obou stranách a předáme je do zapékací misky. Na stejné pánvi opečeme i připravenou zeleninu a nasypeme ji na maso v zapékací misce. Výpek uvolníme ze dna pánve, zalijeme trochou bílého vína a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, prohřejeme a nalijeme na maso a zeleninu v zapékací misce.
Vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C a pečeme nepřikryté asi 30 minut.
Zelenina by neměla být úplně měkká, neměla by se rozpadat. Jako přílohu můžeme použít například brambory.