Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečené marinované kuře
(Bag)
recept číslo: 3440
pemakure.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1200 g horních a spodních stehen nebo 1 kuře

Mariáda:
4 lžíce oleje
3 lžíce kečupu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce worcesteru
2 stroužky česneku
1/2 lžičky cukru
sůl
mletý pepř
grilovací koření special od Vitany
 

Postup

V míse metličkou rozšleháme olej a kečup, přidáme nastrouhaný česnek a ostatní ingredience na marinádu. Pokud máme celé kuře, tak ho předem rozporcujeme. Maso potřeme marinádou, vložíme do pekáčku a necháme přes noc v chladnu. Druhý den ho podlijeme asi 100 ml vody, přidáme kousek másla a pekáček přikryjeme alobalem. Vložíme do trouby vyhřát na 200 st. C a pečeme asi 1 hodinu. Pak alobal opatrně odstraníme (pozor na páru!) a maso ještě chvíli dopékáme, aby mělo správnou barvu.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".