Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné nové brambory
(vde)
recept číslo: 3436
braplnene.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g nových brambor
100 g šunky
1 sýr Hermelín
1 sýr Lučina
3 jarní cibulky
sůl
mletý kmín
1 červená chilli paprička
 

Postup

Vybereme si stejně velké brambory, pečlivě je omyjeme a ponecháme ve slupce. Rozřízneme je na poloviny a v každé polovině vydlabeme prohlubeň. Dlabat můžete nožem, ale i čímkoliv ostrým. Brambory na řežu dobře osolíme a posypeme drceným kmínem.
Vydlabané kousky brambor jemně posekáme. Přidáme na pokrájenou šunku, jarní cibulky a chilli papričku (tu pokrájíme opravdu jemně!). Vše smícháme se sýrem Lučina. Lučina vše dobře spojí. Touto směsí plníme půlky brambor, na každou dáme na vrch plátek sýra Hermelín. Naskládáme do zapékací misky vytřené kouskem sádla a pečeme v troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 200 st. C. Nepřikrýváme, ale sledujeme. Záleží na velikosti brambor, upečené brambory musí být měkké.

Podáváme samozřejmě teplé. U tohoto receptu doporučuji experimentovat. Můžete si vyzkoušet náplně podle své chuti, šunku třeba nahradit anglickou slaninou nebo uzeným masem. Nebo místo masa použít cokoliv jiného - třeba šmakouna. A přiložit čerstvou sezónní zeleninu. Uvedené množství jsou zhruba dvě porce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".