Nejdříve si uvaříme rýži (lépe dlouhozrnnou).
Brokolici rozdělíme na malé růžičky, dobře propláchneme. Z řapíků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme, stejně česnek. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Připravíme si k ruce všechno koření a sůl.
V hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme brokolici, chilli papričku a řapíkatý celer. Chvíli restujeme. Poté osolíme a přidáme všechno koření a zázvor a podlijeme trochou vývaru nebo teplé vody (max. 100 ml). Promícháme a počkáme, až se téměř všechna tekutina odpaří. Potom odstavíme ze zdroje tepla a zlehka přimícháme uvařenou rýži. Přikryjeme pokličkou, necháme asi 10 minut odstát a podáváme.
Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.
Poznámka: Koření je v tomto jídle velmi důležité, ničím ho nenahrazujeme, nešidíme.