Začneme přípravou řapíkatého celeru. Z jednotlivých řapíků je třeba nejdříve odstranit tzv. vlákna. Uvidíte je dobře na řezu řapíku. Každý řapík pak překrojíme a vložíme na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme a propláchneme studenou vodou.
Silné části kuřecích prsou rozřízneme, kousky kuřecího masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Místo pepře můžeme použít třeba jiné koření vhodné na drůbeží maso. Na pánvi s trochou oleje kuřecí plátky po obou stranách opečeme. Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na ni klademe střídavě řapíky celeru a plátky masa. Na pánev po opékání masa nalijeme asi 3 lžíce vody, trochu promícháme a naskládané maso s řapíky tím pokapeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Zapékáme asi půl hodiny.
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.