Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová panenka na tymiánu
(vde)
recept číslo: 3427
tymipane.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g vepřové panenky
2 lžíce koření kuřecí steak s červeným pepřem
několik snítek čerstvého tymiánu
olivový olej
sůl
 

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a pokrájíme asi na 2 cm silné plátky. Ty lehce naklepneme či spíše roztáhneme hranou dlaně. V misce si smícháme 3 lžíce olivového oleje a 2 rovné lžíce výše uvedeného koření. Ze snítek tymiánu sdrhneme lístečky a přidáme do směsi. Vše promícháme. Připravené plátky panenky ve směsi obalíme a naskládáme je do misky těsně na sebe. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu odležet. Alespoň hodinu, možné je i přes noc.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a každý kousek po obou stranách opečeme. Přesuneme do pekáčku či zapékací misky, posolíme, pokapeme zbytkem oleje s kořením, který ¨zůstal na pánvi. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C. Nepřikrýváme, jen necháme v troubě asi 10 minut tzv. dojít.

Podáváme např. s bramborem, šťouchanými brambory, ale i s rýží. Doplníme čerstvou sezónní zeleninou nebo zeleninovým salátem. Takto připravená panenka je vhodná i na grilování.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".