Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a pokrájíme asi na 2 cm silné plátky. Ty lehce naklepneme či spíše roztáhneme hranou dlaně. V misce si smícháme 3 lžíce olivového oleje a 2 rovné lžíce výše uvedeného koření. Ze snítek tymiánu sdrhneme lístečky a přidáme do směsi. Vše promícháme. Připravené plátky panenky ve směsi obalíme a naskládáme je do misky těsně na sebe. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladnu odležet. Alespoň hodinu, možné je i přes noc.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a každý kousek po obou stranách opečeme. Přesuneme do pekáčku či zapékací misky, posolíme, pokapeme zbytkem oleje s kořením, který ¨zůstal na pánvi. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C. Nepřikrýváme, jen necháme v troubě asi 10 minut tzv. dojít.
Podáváme např. s bramborem, šťouchanými brambory, ale i s rýží. Doplníme čerstvou sezónní zeleninou nebo zeleninovým salátem. Takto připravená panenka je vhodná i na grilování.