Kuřecí paličky si předem naložíme do marinády. Na marinádu smícháme 150 ml olivového oleje, 1/2 kávové lžičky skořice, drcené nové koření a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme, vložíme do ní kuřecí paličky a pohybujeme s nimi tak, aby se marinádou co nejvíce obalily. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a necháme marinovat v chladnu alespoň hodinu (ale klidně i přes noc).
Před přípravou masa si připravíme omáčku, ve které budeme kuřecí paličky zapékat v troubě. Do kastrolku nalijeme marinádu, kterou jsme použili na marinování kuřecích paliček. Přidáme drobně pokrájený česnek a zahříváme, až se česnek rozvoní. Potom přilijeme sekaná rajčata z konzervy, opepříme, přidáme med a sójovou omáčku, promícháme a zvolna dusíme, až se asi polovina tekutiny odpaří.
Mezitím si orestujeme kuřecí paličky na troše oleje, přelijeme je rajčatovou omáčkou a vložíme do trouby. Pečeme odkryté při teplotě asi 180 st. C zhruba 20 minut. Ideální je, když jsou paličky v jedné vrstvě, během pečení je otočíme, případně potřeme omáčkou. Na závěr by měly být krásně červené.
Podávat je možné třeba s rýží, nebo s opečenou bagetou.