Krůtí maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé plátky. Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na hranolky (velikost zhruba jako u baby karotky). Všechny připravené suroviny dáme do pekáče, posypeme solí, kořením a pokapeme olivovým olejem. Nakonec promícháme, aby se kousky dobře obalily kořením i olejem. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 minut a pečeme asi 40 minut. Občas lehce promícháme, aby se kousky ze spodní části dostaly na povrch a obráceně.
Není třeba podlévat. Mezitím si připravíme přílohu - například klasickou bramborovou kaši či šťouchané brambory. Nebo vařenou rýži.
Poznámka: Inspiraci k tomuto receptu jsem našla v soutěži školních jídelen. Výsledek mě opravdu mile překvapil. Je to velmi jedlé.