Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na medu s citrónem
(vde)
recept číslo: 3420
kuremedci.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
sůl
mletý pepř
100 g másla
3 lžíce medu
1 citrón
 

Postup

Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Pod kůži na prsou vsuneme prsty a nakonec i dlaň a oddělíme ji od těla, aby vznikla jakási kapsa. Na kuřecí prsa pod kůži vložíme 4 tenké plátky másla a kůži přitlačíme zpět. Nohy svážeme provázkem nebo překřížíme a zaklíníme do otvoru v kůži. Kuře důkladně osolíme (každopádně solíme mnohem více, než jsme běžně zvyklí. Ne tedy jen špetku soli, ale dlaní se solí potíráme kůži kuřete na všech místech. Kuře opepříme a umístíme do pekáče prsy dolů. Dobré je si na dno pekáče dát papír na pečení, zabrání to přilepení kůže ke dnu pekáče. Přidáme asi 4 lžíce vody, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Takto pečeme asi 35 minut, potom kuře obrátíme na záda a polijeme vypečeným tukem. Dále pečeme bez pokličky. Pokud je třeba, podlijeme trochou vody.

Z dobře omytého, nejlépe biocitrónu odloupeme žlutý povrch kůry a jemně ho pokrájíme. Kůru promícháme se medem. Asi po 20 minutách tj. zhruba 10 minut před koncem pečení, kuře potřeme připravenou medovou marinádou a dopečeme v troubě dalších 10 minut. Na tuto dobu zvýšíme teplotu pečení na 200 st. C.

Po vyjmutí z trouby kuře necháme vydýchat, poté porcujeme, polijeme šťávou a podáváme. Vhodnou přílohou je vařený či šťouchaný brambor. Kuře takto připravené není vysušené, je šťavnaté a má jemnou a zajímavou chuť.

Poznámka:
Inspirace receptem Z. Polreicha Kuře na medu s citrónovu kůrou

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".