Telecí maso pokrájíme na větší kousky a obalíme ho v hladké mouce, do které jsme rozmíchali sůl a mletý pepř. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm krátce opečeme po všech stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku orestujeme cibuli, vrátíme maso, přidáme vývar a bílé víno. Posypeme tymiánem, promícháme a vložíme s pokličkou do trouby zahřáté asi na 180 st. C. V troubě necháme asi 45 minut, poté by maso mělo být měkké. Vyjmeme z trouby a z povrchu odebereme přebytečný tuk.
Zatím si očistíme žampiony a pokrájíme je na plátky. Opečeme je na kousku másla. Žampiony i s máslem a hráškem přidáme k masu, lehce promícháme a necháme chvíli prohřát, aby se chutě spojily. Podáváme s těstovina či s rýží.