Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na cibuli
(vde)
recept číslo: 3411
kralikcibul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík
3-4 cibule (podle velikosti)
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
tymián
100 g anglické slaniny
200 g vepřového bůčku (krkovičky)
300 ml vývaru
 

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme. Cibuli oloupeme a nahrubo pokrájíme. Pokrájíme i slaninu na proužky. Na pánvi rozpustíme sádlo, opečeme na něm slaninu a cibuli a také připravené a osolené porce králičího i vepřového masa.
Maso naskládáme do pekáče, posypeme tymiánem a opepříme. Přelijeme tukem s cibulí a slaninou z pánve a podlijeme vývarem.

Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Pečeme asi hodinu. Poté odklopíme víko z pekáče a necháme maso zčervenat.

U nás doma podáváme s bramborovým salátem, ale můžete použít jinou oblíbenou přílohu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".