Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rozmarné vepřové medailonky
(vde)
recept číslo: 3350
vemeroz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

12 vepřových medailonků (nebo větší vepřová panenka)
150 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
60 g másla

Na přílohu:
baby mrkev mražená
sůl
30 g másla
trochu citrónové šťávy
brambory
koření na americké brambory
 

Postup

Uvedené množství je na 4 porce, počítáme se 3 medailonky na osobu. Pokud máme celou vepřovou panenku, pokrájíme ji na silné plátky. Medailonky pouze lehce poklepeme klouby na ruce, posolíme a opepříme. Každý zabalíme do plátku slaniny a připíchneme ji párátkem. Nemusí být anglická, kupte si takovou, jakou máte rádi. Ale musí být tence nakrájená na dlouhé plátky, aby se medailonky daly dobře zabalit. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a lístečky rozmarýnu. Na másle krátce opečeme připravené medailonky a přesuneme je do zapékací misky. Zalijeme výpekem a vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 st. C.

Pokud budeme dělat jako přílohu americké brambory, začínáme s jejich přípravou, protože jejich pečení trvá asi 45 minut. Ponecháme je ve slupce, jen je důkladně omyjeme a poklademe na plech, který jsme vytřeli velmi malým množstvím sádla nebo oleje. Posypeme je kořením na americké brambory a pečeme v troubě při 200 st. C.

Dále pokračujeme přípravou karotky. Nejdříve ji povaříme asi 3 minuty v osolené vařící vodě. Zcedíme a propláchneme studenou vodou. Na pánev po opékání medailonků přidáme kousek másla a těsně před podáváním na ní velmi krátce mrkev prohřejeme a pokapeme asi lžičkou citrónové šťávy.

Pozor:
Přípravu tohoto jídla s přílohou je třeba si dobře načasovat, protože jak brambory tak maso potřebují troubu. Nejdříve upečeme brambory, ty vyjmeme a udržujeme v teple a hned vložíme do trouby maso. Pokud se nám vejde do trouby obojí, přidáme maso k bramborám ke konci pečení.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".