Uvedené množství je na 4 porce, počítáme se 3 medailonky na osobu. Pokud máme celou vepřovou panenku, pokrájíme ji na silné plátky. Medailonky pouze lehce poklepeme klouby na ruce, posolíme a opepříme. Každý zabalíme do plátku slaniny a připíchneme ji párátkem. Nemusí být anglická, kupte si takovou, jakou máte rádi. Ale musí být tence nakrájená na dlouhé plátky, aby se medailonky daly dobře zabalit. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a lístečky rozmarýnu. Na másle krátce opečeme připravené medailonky a přesuneme je do zapékací misky. Zalijeme výpekem a vložíme na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 st. C.
Pokud budeme dělat jako přílohu americké brambory, začínáme s jejich přípravou, protože jejich pečení trvá asi 45 minut. Ponecháme je ve slupce, jen je důkladně omyjeme a poklademe na plech, který jsme vytřeli velmi malým množstvím sádla nebo oleje. Posypeme je kořením na americké brambory a pečeme v troubě při 200 st. C.
Dále pokračujeme přípravou karotky. Nejdříve ji povaříme asi 3 minuty v osolené vařící vodě. Zcedíme a propláchneme studenou vodou. Na pánev po opékání medailonků přidáme kousek másla a těsně před podáváním na ní velmi krátce mrkev prohřejeme a pokapeme asi lžičkou citrónové šťávy.
Pozor:
Přípravu tohoto jídla s přílohou je třeba si dobře načasovat, protože jak brambory tak maso potřebují troubu. Nejdříve upečeme brambory, ty vyjmeme a udržujeme v teple a hned vložíme do trouby maso. Pokud se nám vejde do trouby obojí, přidáme maso k bramborám ke konci pečení.