Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z červeného zelí se slaninou
(ang)
recept číslo: 3347
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Zálivka:
4 lžíce vinného octa
10 lžic olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
mletý pepř

Salát:
1/2 hlávky červeného zelí
listy malého římského salátu
200 g anglické slaniny na plátky
4 lžíce vinného octa
90 g sýra Rokfór
 

Postup

Všechny suroviny na zálivku smícháme a vyšleháme metličkou, až zálivka trochu zhoustne. Červené zelí pokrájíme na nudličky a zalijeme asi na 3 až 4 minuty vařící vodou, do které jsme přidali vinný ocet. Poté zcedíme a zelí necháme vychladnout. Takto připravené zelí promícháme se zálivkou a necháme odležet v chladnu, klidně i přes noc.
Před podáváním salátu slaninu pokrájíme na nudličky a opečeme na pánvi po dobu asi 5 minut. Tuk ponecháme zatím na pánvi, slaninu přemístíme na ubrousek.
Misku vyložíme kousky listů opraného a okapaného římského salátu. Na to navršíme zelný salát, povrch posypeme opečenou slaninou a kousky sýra. Nakonec můžeme ještě pokapat lžící tuku, který zbyl po opékaní slaniny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".