Nejdříve si připravíme křupavé chipsy z anglické slaniny. Nakrájíme ji na širší proužky a na pánvi ji opékáme, až se tučné části rozškvaří. Vybereme ji děrovanou naběračkou a dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. V pánvi necháme pouze malou část tuku ze slaniny a přidáme dvě lžíce másla. Necháme ho rozpustit a na tuku opékáme kotlety, které jsme předem posypali čerstvě mletým pepřem. Opékáme je po každé straně asi pět minut, poté je vyjmeme z pánve, dáme stranou a uchováme v teple.
Pánev na chvíli odstraníme ze zdroje tepla, aby trochu zchladla. Zbylý tuk poprášíme moukou a restujeme ji za stálého míchání asi 3 minuty. Potom přilijeme bílé víno, trochu vývaru nebo vody, opepříme a dobře promícháme. Vložíme zpátky kotlety a opečenou slaninu, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 10 minut. Občas zamícháme. Nakonec přilijeme smetanu a vmícháme do omáčky hořčici podle chuti.
Takto připravené kotlety můžeme podávat třeba se šťouchanými bramborami. Na talíři je polijeme omáčkou a posypeme nasekanou zelenou petrželkou.