Pokud použijeme kupované gnocchi, začneme přípravou sýrové omáčky. Sýr Niva nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. V kastrolu nebo na hluboké pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibulku. Zaprášíme ji hladkou moukou a ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme smetanu, promícháme a necháme asi 10 minut provařit. Přidáme nastrouhanou nivu a rozdrobený tavený sýr, vmícháme do omáčky. Teplem se rozpustí. Podle potřeby opepříme čerstvým mletým pepřem. Nesolíme, sýry jsou slané dostatečně. Odstavíme, ale udržujeme v teple.
Gnocchi si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu výrobku. Hotové zcedíme, rozdělíme na talíře a polijeme sýrovou omáčkou. Posypeme nasekanou naťovou cibulkou (nebo nasekanými čerstvými bylinkami).
Poznámka:
Je to jednoduché, realativně syté. Z uvedené množstí jsou dvě porce.