Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny a do ní zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kořením a mletými mandlemi. Obě směsi spojíme a umícháme hladké těsto. Z části těsta uválíme váleček, velmi ostrým nožem ho krájíme na silnější plátky a ty klademe na plech vyložený papírem na pečení asi 5 cm od sebe. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. c a pečeme asi 12 minut (až zezlátnou okraje sušenek). Necháme je vychladnout.
Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou a trochou potravinářského barviva. Barviva je několik druhů, pokud nemáte zkušenost, přidávejte barvivo velmi opatrně. Přidat lze vždy, ubrat nikoliv. Poleva se tře relativně dlouho, aby se rozpustil cukr. Měla by být hustá, hladká, lesklá. Polevou poléváme povrch sušenek a ozdobíme sušenými brusinkami.
Pokud nemáte možnost koupit koření mixed spice, můžete si ho připravit sami z následujících druhů koření:
1 lžíce mleté skořice
1 lžička mletého koriandru
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého nového koření
1/4 lžičky mletého hřebíčku
Inspiraci pro upečení těchto sušenek jsem našla v časopise Chuť a styl. Ale trochu jsme změnila postup. Po ochutnání se mi zdá, že poleva je příliš chuťově výrazná a "přerazí" chuť vlastních kořeněných sušenek. Ale možná až se trochu uleží...