Kuře rozřízneme od hřbetu podle páteře a rozložíme tak, jak je na fotografii. V podstatě ho rozplácneme (někdo ho v tomto stavu ještě lehce naklepe. Posypeme ho kořením na kuře (je jich několik druhů, takže si můžeme vybrat). Pokud koření neobsahuje sůl, tak kuře lehce osolíme. Na dno pekáče dáme hrubě pokrájený pórek a plátky máslo, na to položíme kuře kůží nahoru. Podlijeme vínem, pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby o teplotě asi 170 st. C. Pečeme zvolna asi hodinu. Potom alobal odstraníme, kuře polijeme vypečenou šťávou a necháme ho odkryté v troubě, aby se vytvořila zlatá kůrčička.
Kuře můžeme podávát s bramborem v různých úpravách, nebo s rýží. Šťávu se zeleninou můžeme i rozmixovat a polít s ní kuře na talíři.