Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Windsorský salát
(kal)
recept číslo: 331
winsdor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší celer
8 žampionů
2 lžíce másla
1 grilovaná drůbeží prsíčka
3 sterilované okurky
2 lžíce nastrouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
100 g majolky
worchesterová omáčka
Na ozdobu:
hlávkový salát nebo čínské zelí
několik půlek vlašských ořechů
červená paprika
pórek
petrželka

 

Postup

Celer oloupeme, opláchjneme, rozpůlíme a chvíli povaříme v osolené a mírně okyselené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme na rozehřáté máslo, osolíme a osmahneme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, kyselé okurky na plátky. Povařený celer přelijeme studenou vodou a necháme ho ochladit. Pak ho nakrájíme na nudličky. Přidáme osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a nastrouhaný křen. Vše pokapeme citronem, osolíme, opepříme, vmícháme majolku a salát velmi lehce promícháme, abychom ho zbytečně nepodrtili. Můžeme ještě dochutit worchesterovou omáčkou a necháme ho v chladnu odležet. Při podávání dáme salát na místu, kterou jsme vyložili listy salátu nebo čínského zelí a ozdobíme ho půlkami vlašských ořechů, tenkými nudličkami červené papriky a nudličkami pórku. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".