Postup
Celer oloupeme, opláchjneme, rozpůlíme a chvíli povaříme v osolené a mírně okyselené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, vhodíme na rozehřáté máslo, osolíme a osmahneme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, kyselé okurky na plátky. Povařený celer přelijeme studenou vodou a necháme ho ochladit. Pak ho nakrájíme na nudličky. Přidáme osmahnuté žampiony, pokrájené okurky a nastrouhaný křen. Vše pokapeme citronem, osolíme, opepříme, vmícháme majolku a salát velmi lehce promícháme, abychom ho zbytečně nepodrtili. Můžeme ještě dochutit worchesterovou omáčkou a necháme ho v chladnu odležet. Při podávání dáme salát na místu, kterou jsme vyložili listy salátu nebo čínského zelí a ozdobíme ho půlkami vlašských ořechů, tenkými nudličkami červené papriky a nudličkami pórku.
?