Rybí filé nakrájíme na hranolky, pokapeme citrónem, osolíme, poprášíme kmínem, paprikou a obalíme v hladké mouce. Smažíme na oleji po všech stranách do zlatova. Hotové filé položíme na papírový ubrousek, aby vsákl přebytečný tuk.
Jako přílohu podáváme brambory, hranolky či chléb a čerstvou zeleninu. Každý si své kousky namáčí do omáček podle chuti.
Česneková omáčka:
5 lžic majonézy nebo tatarské omáčky
4 stroužky prolisovaného česneku,
sůl
3 lžíce bílého jogurtu
Křenová omáčka:
5 lžic majonézy nebo tatarské omáčky
2 lžíce jogurtu
1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
sůl
citrónová šťáva
Americká omáčka:
5 lžic majonézy nebo tatarské omáčky
2 lžíce ostřejší hořčice
2 lžíce kečupu
sůl
mletý pepř
Cibulová omáčka:
5 lžic majonézy nebo tatarské omáčky
1 jemně nakrájená cibule
mletý pepř
sůl