Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Francouzský salát
(cas)
recept číslo: 3282
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balení směsi listových salátů
1 malý římský salát
hrst vlašských ořechů
100 g slaniny
250 g malých brambor uvařených ve slupce

Francouzská zálivka:
3 lžičky ostré hořčice
4 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
trochu cukru
3 lžic olivového oleje
čerstvé bylinky (pažitka, estragon, kerblík)
 

Postup

Dáme si vařit brambory ve slupce. Saláty opereme a necháme okapat. Listy římského salátu natrháme na kousky.Vlašké ořechy hrubě nasekáme a opražíme za stálého míchání na suché teflonové pánvi. Vyjmeme je a dáme stranou. Na stejné a opět suché pánvi opečeme slaninu.

Na zálivku rozmícháme v misce hořčici s vinným octem, přidáme sůl, cukr, čerstvě umletý pepř a pak postupně během míchání přiléváme olivový olej. Nakonec lehce vmícháme nasekané čerstvé bylinky (asi 2 lžíce). Do misky se zálivkou nasypeme listové saláty a uvařené brambory pokrájené na plátky a opatrně promícháme. Salát potom rozdělíme na talíře a každou porci posypeme opečenou slaninou a ořechy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".