Kuře dobře opláchneme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou pepře. Touto směsí česneku, soli a koření porce kuře potřeme a necháme v chladu krátce odležet. Potom si rozpálíme na pánvi olej a porce kuřete po obou stranách opečeme. Dáme je do pekáčku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme vypeckované olivy a můžeme přidat i stroužek česneku, nakrájený na jemné plátky. Pekáč přikryjeme a dusíme v troubě asi půl hodiny. Ke konci dušení přidáme spařená a sloupnutá rajčata, maso posypeme bazalkou a podle potřeby ještě trochu podlijeme. Dodusíme doměkka, ke konci necháme bez přikrytí, aby kuře získalo krásnou zlatou barvu. Ozdobíme paprikou nakrájenou na proužky a zelenou petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.
?